wordt al ruim 200 jaar gezienals hét symbool bij een feest of festiviteit . Er bestaan veel verschillende mousserende wijnen denk aan Champagne, Cava, Prosecco maar ook zeer zeker Crémant deze wijnen ondergaan een tweede gisting op de fles dit heet de Méthode traditionnelle en is de meest traditionele en arbeidsintensiefste manier van het maken van mousserende wijn.

Bij de Westlandse Wijn & Bierboutique kan je naast de mooiste mousserende wijnen proeven en kopen ook veel leren over mousserende wijn. We zullen altijd de meest bijzondere mousserende wijnen in ons assortiment hebben om jou te verassen en elk moment waarop jij mousserende wijn wilt drinken bijzonder te maken.

 

Een goede mousserende wijn kopen

Om een goede mousserende wijn te kopen is het allereerst van belang wat de gelegenheid is. Heb je de ideale mousserende wijn nodig als doorschenker op een feest of juist voor een diner met verschillende gangen. Laat je over deze laatste gelegenheid goed adviseren. Dit maakt écht het verschil voor jou en je gasten.

 

Advies over de juiste mousserende wijnen

Bij de Westlandse Wijn & Bierboutique krijg je altijd het juiste advies voor jouw wijnvraag. Er zijn zoveel soorten mooie mousserende wijn te koop en daarom kan je als consument wel eens door de bomen het bos niet meer zien. Ook is het van belang wat jouw eigen smaak is door echt door te vragen zal je bij de Westlandse Wijn & Bierboutique altijd het juiste advies krijgen. Neem voor advies via de email of whatsapp contact op met Arjan of kom langs in de winkel. Je krijgt gegarandeerd antwoord op jouw vraag.

 

Mousserende wijn gemaakt volgens Méthode traditionnelle

Wanneer je de benaming op de fles mousserende wijn ”Méthode traditionnelle" ziet staan dan is er een tweede gisting op de fles geweest. Tijdens dit proces van mousserende wijn maken is er Liquer de Tirage toegevoegd aan de stille wijn op de fles. Dit is een mengsel van gist en suiker hierdoor zal de tweede gisting op de fles gaan plaatsvinden.

 

Mousserende wijn gemaakt volgens de Méthode Charmat

Bij de Méthode Charmat vindt er net als bij de Méthode traditionelle een tweede gisting plaats. Het belangrijke verschil is dat deze niet op de fles plaats vindt maar in een gesloten tank. Het grootste verschil met de Méthode traditionelle qua smaak is dat de mousse en belletjes minder uitgesproken is. Minder verfijnd als je wil.

Heerlijke mousserende wijn volgens de Méthode Gazéification

De Méthode Gazéification is snelle en goedkope manier voor het toevoegen van bubbeltjes aan de wijn. Deze bubbels worden toegevoegd d.m.v. koolzuur aan de tank toe te voegen na het wijn maak proces.

 

Mousserende wijn met als naam Champagne

De bekendste mousserende wijn ter wereld is uiteraard Champagne. Al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw na de uitvinding van het witte doek en later de televisie zijn de Champagne boeren zeer actief geweest om deze heerlijk mousserende wijn te promoten als feest drank.

Champage wordt alleen gemaakt in de wijnstreek de “Champagne” alle andere Franse mousserende wijnen worden aangeduid met Crémant. De naam Champagne is beschermd bij wet. De twee bekendste steden in de Champagne zijn Epernay en Reims hier kan je fantastische restaurants vinden om tussen het bezoeken van de wijnhuizen aan de innerlijke mens te verzorgen.

 

Waar Mousserende wijn kopen?

Mousserende wijnen koop je bij de Westlandse Wijn & Bierboutique. Door de jaren lange ervaring kunnen wij met recht zeggen dat we er verstand van hebben. Door opleidingen en met name veel proeven is er een enorme schat aan kennis op gedaan over mousserende wijn kopen.