Rating: 0 sterren
0 stemmen

Rode wijn

Bij een heerlijk biefstukje, een lekkere pasta of een sappig stuk wild hoort natuurlijk een gepaste rode wijn. Rode wijn wordt gemaakt van druiven met een rode of blauwe kleur. De verzamelnaam van de rode wijn druivensoort is simpelweg ‘blauwe druiven’. Het is niet gek dat u als wijndrinker het overzicht verliest in de vele soorten rode wijnen die worden aangeboden. Daarom is het zeker aan te raden jezelf in te lezen over kenmerken en verschillen van rode wijnen zodat u dé perfecte wijn kunt vinden.

 

De Westlandse Wijn & Bierboutique biedt een zeer divers aanbod rode wijnen uit verschillende wijnlanden, wijnsoorten en prijscategorieen. Zo zorgen wij dat er altijd een geschikte wijn te vinden is die u lekker vindt. Van lichte f

ruitige wijnen tot zeer complexe stevige rode wijnen, wij hebben altijd een gepaste rode wijn voor u. Bestel nu gemakkelijk uw favoriete rode wijn in onze online webshop!

 

Een goede rode wijn kopen

Rode wijnen komen in vele soorten en smaken, maar wat is een goede rode wijn? Uiteraard vindt ieder de ene wijn lekkerder dan de ander. Het kan goed zijn dat u een dure rode wijn niet zo lekker vindt terwijl een goedkopere rode wijn wel in de smaak valt. Smaken verschillen simpelweg! Ondanks dat wijnsmaak een subjectieve factor is zijn er wel degelijk kenmerken wat een wijn een ‘goede’ rode wijn maakt.

 

Een goede rode wijn voldoet aan verschillende factoren die voor de ervaren drinker goed proefbaar zijn. Een echte goede wijn hoort ‘in balans’ te zijn, heeft een hogere complexiteit en geeft langere plezierige smaak impressies. Een goede rode wijn bestaat dus uit een goede balans tussen goede afdronk, balans en complexiteit.

 

Wat is het verschil tussen rode wijn en witte wijn?

De kleur van de rode wijn ontstaat doordat de wijnmaker tijdens het fermenteren de schilletjes in het nog kleurloze sap laat zitten. Hoe langer de wijnmaker de schilletjes in contact met het sap laat, hoe donkerder de rode wijn wordt, des te sterker de rode wijn zal smaken. De schilletjes voegt tannine toe aan de rode wijn, een bestanddeel wat je niet zult vinden in witte wijn. Dit betekend dat witte wijn wél met blauwe en rode druiven gemaakt kan worden. Het zijn dus de schilletjes van de blauwe en rode druif die de wijn rood maakt!

 

Verschillende soorten rode wijn bij de Westlandse Wijn & Bierboutique

Bij ons bieden we een zeer divers aanbod aan rode wijnen. Het is belangrijk om de juiste rode wijn te vinden bij een bepaalde gelegenheid, maaltijd of simpelweg uw eigen voorkeur van smaak. Om uit te vinden welke rode wijn bij u past is het belangrijk om de verschillen te herkennen tussen diverse soorten rode wijn.

 

Fruitige rode wijn

De fruitige rode wijn wordt vaak gezien als de meest toegankelijke rode wijn. Maar wat maakt een rode wijn nu fruitig? Fruitige rode wijn is vaak wat doorschijnend van kleur, met parfumrijke aroma’s en heeft een matig hoge zuurgraad. De smaak van de wijn wordt vaak als fruitig omschreven waarbij u kleine accenten van fruit en kruiden kunt proeven. Een fruitige rode wijn is goed geschikt voor bijvoorbeeld een borrel of maaltijden waar gevogelte of pasta geserveerd wordt.

Soepele rode wijn

De soepele rode wijn heeft vaak aroma’s van rood fruit en laten zich goed combineren met tal van gerechten. De smaak van de soepele rode wijn wordt vaak omschreven als zowel zacht als krachtig waarbij u vaak accenten tegenkomt van bijvoorbeeld bramen, vanille, kruiden en hout. De soepele rode wijn is heerlijk bij bijvoorbeeld een goed stuk vlees of lekkere kruidige gerechten.

 

Stevige rode wijn

Een stevige rode wijn vergt vaak wat meer ervaring met het drinken van rode wijn.Stevige rode wijn is vaak een stuk complexer en heeft een vrij lange afdronk. Het gehalte tannine ligt bij een stevige rode wijn vaak vrij hoog en heeft meestal een robijnrode kleur. Een stevige rode wijn is vaak goed te combineren met stevige gerechten zoals een mals stuk wild, een Franse charcuterie of truffelgerechten.

 

De beste en mooiste rode wijn landen

Rode wijn wordt over de hele wereld geproduceerd. Door gunstige klimaatomstandigheden of/en eeuwen aan ervaring zijn bepaalde landen uitgegroeid tot heuse ‘wijnlanden’. De beste wijn landen staan vaak bekend om heerlijke rode wijnen met een sprekend eigen karakter. Vaak wordt er gesproken van oude wijnlanden en nieuwe wijnlanden. Wij zijn fan van beide omdat zowel oude als nieuwe wijnlanden kwalitatieve rode wijnen weten te produceren. De volgende landen vinden we bij GrapeWine heerlijke en kwalitatieve rode wijnen bieden:

 

Heerlijke rode wijnen uit Frankrijk

Frankrijk is is bij stek het meest bekende wijnland van de wereld en dat is natuurlijk niet zonder reden. Frankrijk is onlosmakelijk verbonden met wijn en zeker rode wijn is volledig geïntegreerd in de Franse samenleving. Wat een goede rode wijn uit Frankrijk zo goed maakt is eeuwen aan ervaring, een constant streven naar absolute kwaliteit en een magisch samengaan van geografie, bodem en klimaat. Met meer dan 100 inheemse druivensoorten bieden de franse roden wijnen met zekerheid voor ieder wat wils!

 

Het rijke rode wijn aanbod uit Spanje

Als op 2 na grootste wijnproducent ter wereld is Spanje niet weg te denken als wijnland. De Spaanse rode wijnen hebben vaak uitgesproken eigen kenmerken in combinatie met een zeer divers aanbod. Spanje kent bijna alleen maar inheemse druiven wat de smaak van de Spaanse rode wijn zo kenmerkend maakt. Ook de uiteenlopende klimaten in Spanje zorgen voor zeer unieke rode wijnen.

 

 

Kwalitatief goede rode wijnen uit Italië

Ook in Italië is rode wijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis en cultuur van de gehele samenleving. Al sinds de 6e eeuw voor christus wordt er in Italië succesvol kwalitatieve rode wijn verbouwd. Italië kent vele verschillende klimaten van noord naar zuid wat zorgt voor een divers aanbod van Italiaanse rode wijn. Het rijke scala aan kruisingen tussen verschillende druivensoorten zorgt ervoor dat je altijd een perfecte italiaanse rode wijn kunt vinden!

 

Dé ideale rode wijnen uit Chili

Rode wijn uit Chili is een absolute topper. Chili staat bekend als een van de bekendste ‘nieuwe wijnlanden’. Als nieuw wijnland heeft Chili minder ‘ervaring’ dan bijvoorbeeld gerenommeerde wijnlanden als Frankrijk of Italië. Echter doet dit niet onder voor de kwalitatieve en heerlijke smaak van de Chileense rode wijn. Door absoluut perfecte klimaatomstandigheden is Chili gespecialiseerd in het produceren van fruitige, heerlijke en vooral kwalitatieve rode wijnen. 

 

Veelzijdige rode wijnen uit Portugal

Portugal staat vooral bekend als veelzijdig wijnland. Met meer dan 200 inheemse druivensoorten en een gematigd zeeklimaat heeft de Portugese rode wijn en zeer uitgesproken karakter. Bekend van wijnen zoals Port en Vinho is Portugal niet meer weg te denken als gerenommeerd wijnland. 

 

De uiteenlopende rode wijnen uit Duitsland

Ja zeker, ook Duitse rode wijnen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wijnwereld! Wanneer u denkt aan wijnlanden zal Duitsland niet het eerste land zijn waar u aan denkt. Echter is de kwaliteit van de Duitse rode wijn nog nooit zo goed geweest als tegenwoordig. Duitsland is een gigantisch land met vele verschillende klimaten. Dit zorgt dat de variatie rode wijnen in Duitsland enorm is!

 

Fijne rode wijnen uit Oostenrijk

Wellicht bent u niet zeer bekend met de Oostenrijkse rode wijn, echter heeft Oostenrijk een zeer rijke wijncultuur. Met een van de strengste wijnwetgevingen ter wereld is de wijn uit Oostenrijk van ongekende kwaliteit. Ook al is Oostenrijk geen grote wijnproducent, de Oostenrijkse rode wijn zal u zeker weten doen verbazen!

 

Exotische en smaakvolle rode wijnen uit Zuid-Afrika

Zuid-Afrika wordt beschouwd als een van de nieuwe wijnlanden. De eerste druivenstokken werden aangeplant door de Nederlanders en sinds de afschaffing van de apartheid wordt de Zuid Afrikaanse rode wijn wereldwijd verkocht. De innovatieve wijnindustrie en het perfecte wijnklimaat zorgt ervoor dat de Zuid-Afrikaanse wijn over de jaren heen zeer populair is geworden.

 

Indrukwekkende rode wijnen uit Nieuw-Zeeland

Als relatieve laatbloeier in de wereldwijde wijnmarkt wordt de rode wijn uit Nieuw-Zeeland steeds populairder. Ondanks het feit dat Nieuw-Zeeland niet veel wijn produceert, biedt het jonge wijnland heerlijke fruitige rode wijnen. De Nieuw Zeelandse rode wijn is zeker het proberen waard door de diversiteit en innovatieve wijnindustrie. 

 

Hoe drink je rode wijn?

U heeft vast al vaker rode wijn gedronken maar hoe kunt u rode wijn nu precies het beste drinken? Aangezien rode en witte wijn zeer verschillend zijn, is de manier van drinken ook compleet anders. Rode wijn hoort absoluut niet gekoeld gedronken te worden en wordt idealiter geconsumeerd op kamertemperatuur. Maar wist je dat de term ‘kamertemperatuur’ uit de middeleeuwen komt? De kamers in de woningen toen, waren veel koeler dan nu.

 

Het is daarom belangrijk om bij rode wijn te letten op de maximale temperatuur.

Doorgaans is dit 16 tot 18 graden. Bij een jonge rode wijn kan dit zelfs 12 graden zijn. Bij elke wijn die wij verkopen geven wij temperatuur advies, zo weet u zeker dat u uw rode wijn op de juiste temperatuur drinkt! Benieuwd wat voor lekkere maaltijden u kunt eten bij uw rode wijn? Kijk naar onze recpeten voor inspiratie!

 

Uw favoriete rode wijn nu makkelijk online besteld!

De Westlandse Wijn & Bierboutique uit Naaldwijk heeft meer dan 175 speciaalwijnen die gemakkelijk online besteld kunnen worden voor zowel particulieren als bedrijven! Wat voor voorkeur u ook heeft qua rode wijn, wij zorgen dat u aan huis de lekkerste rode wijnen bezorgd kunt krijgen. Om wijn bestellen nog toegankelijker te maken bezorgen wij uw favoriete rode wijn nu helemaal gratis! Niet zeker wat voor wijn je lekker vindt? Overweeg om een leuke wijnproeverij te boeken! Zo kom je er zeker weten achter welke rode wijn helemaal bij u past. Naast rode wijnen hebben wij ook lekker rodé wijnen heerlijke mousserende wijnen en Bio wijnen. Wat voor wijn u ook wenst, uw voorkeur wijn is gemakkelijk online besteld of geshop in onze winkel aan de Molenstraat 7 in Naaldwijk.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.