Languedoc-Roussillon

De rode wijn kopen streek de Languedoc Roussillon stond lange tijd bekend om zijn matige supermarkt rode wijnen. Gelukkig weten wij van De Westlandse Wijn & Bier Boutique dat er ook fantastische languedoc rode wijn kopen  uit deze streek komt.

Grof weg is de streek gelegen tussen de Spaanse grens en de Rhône-Delta de twee streken de Languedoc en de Roussillon leveren in totaal zo’n een derde van alle Franse wijnen. Je kan in de Languedoc Roussillon een breed scale aan ondergronden en microklimaten en juist de kennis van waar de juiste ondergrond en het juiste klimaat maakt de Languedoc Roussillon wijn bijzonder.

De wijnboeren die dat voor elkaar hebben kunnen prachtige resultaten behalen met hun Languedoc rode wijn en dat kunnen wij jou weer laten proeven.

 

Geschiedenis van de Languedoc Roussillon rode wijn kopen

Ruim 1800 jaar geleden is wijnbouw aangevangen in de Languedoc Roussillon in de buurt van Narbonne. De Romeinen hadden destijds een ontwikkelde wijncultuur en wisten ook redelijk wat af van het kweken van druiven en maken van Languedoc wijn. Er is zelfs bewijs dat de Languedoc Roussillon wijnen aanzien genoten in Rome en geëxporteerd werden naar Duitsland.

Nadat het Romeinse rijk ophield te bestaan viel de wijnbouw in deze streek in een verval. Vanaf de 17e eeuw toen de Languedoc Roussillon beter te bereiken werd via nieuwe wegen kwam er weer een opleving in de wijnproductie en export daarvan. Vanaf de 19e eeuw werd met de komst van nieuwe welvaart de wijnbouw echt geïntensiveerd. Vanaf toen ontwikkelde de Languedoc Roussillon zich tot het grootste wijnbouw gebied van de wereld.

Lange tijd – tot ver in de jaren tachtig – werd er vooral goedkope bulkwijn gemaakt die weinig bijzonder was. Vanaf de jaren negentig kwam daar gelukkig verandering in.

De Vin de Pays d’Oc rode wijnen werd in het leven geroepen om onder duidelijke regels een kwaliteitswijn in de markt te zetten die de streek een goede naam kon bezorgen. Dat is aardig gelukt.

 

Heerlijke en betrouwbare Pays d’Oc rode wijn kopen

Door de aanhoudende slechte berichten over de kwaliteit van de Languedoc Roussillon rode wijn kopen in de jaren zestig en tachtig was er een verbetering nodig in de manier van wijn maken en de verkoop daaromheen. De wijnboeren van de Languedoc Roussillon hebben daarom een lokaal wijnmerk in het leven geroepen die consumenten moest gaan overtuigen dat de languedoc rode wijn zeer de moeite waard was en betrouwbaar in kwaliteit. Zo werd de vin de Pays d’Oc in het leven geroepen.

Er werden afspraken gemaakt over de maximaal oogst per hectare en nog een aantal belangrijk zaken en zo kon de streek langzaam gaan bouwen aan zijn merk.

 

 

Smaakvolle Languedoc rode wijn kopen

De Languedoc rode wijnen kopen vallen onder de naam Coteaux du Languedoc dat is een verzameling van wijnstreken die gelegen zijn op de heuvels tussen de steden Montpellier en Narbonne. Het gebied is ruim 120 kilometer groot.

De rode wijnen languedoc wijnen kunnen mooie wijnen zijn, maar wel heel verschillen in karakter. De rode languedoc wijn wordt gemaakt van de druiven: syrah, grenache, mourvédre, carignan en cinsault. Je kan in de aroma’s van deze rode Languedoc wijnen wilde tijm herkennen.

De meest markante rode Languedoc wijnen komen uit de regio’s Cabardes en Cote de la Malapere.

 

Regio Faugères rode wijn kopen

De regio Faugères is rotsige streek met veel kalksteen in de ondergrond. Op de heuvels van Faugères staan zo’n tweeduizend hectaren rode druiven beplant waarna naast rode Languedoc wijn ook een prima rosé gemaakt van wordt. Je kan in deze Languedoc wijn aroma’s herkennen van zwart doorstoofd fruit en een volle warme smaak.

 

Gebies rond Saint-Chinian rode wijn kopen

De rode wijn streek Saint- Chinian is ten west van Faugères gelegen op een wat minder heuvelachtige ondergrond kom je wijngaarden tegen die syrah en mourvedre druiven hebben aangeplant. De rosé wijnen van deze streek hebben een prima reputatie als ook de rode Languedoc wijn kopen uit deze streek dit zijn vaak mooie volle kruidige rode wijnen kopen.

 

Regio Minervois rode wijnen kopen

Deze streek is vernoemd naar het stadje Minerve afkomstig van de Romeinse god voor wijsheid Minerva. Er wordt slecht een klein beetje witte en rosé wijn gemaakt, rode Languedoc wijn voert hier de boventoon. De aroma’s van de rode Languedoc wijn uit deze streek zijn elegant en vol met rood en zwart fruit.

 

Streek Corbières rode wijn kopen

Tussen Perpignan en Narbonne gelegen ligt de streek Corbières. Dit gebied is er divers in zijn landschappen van rotsachtig tot heuvelachtig van stijl tot vlak. Er worden in Corbières vele Vin de Pays wijnen gemaakt, maar daarnaast worden er ook prachtige rode Languedoc wijnen gemaakt. Ruim negentig procent van de Languedoc wijn hier is rood.

 

Overheerlijke en smaakvolle Roussillon wijn

Beginnend net boven Perpignan en eindigend bij Spaanse grens is de substreek Roussillon gelegen. Deze gebied is naast zijn droge rode Languedoc rode wijn kopen ook bekend om zijn zoete wijn.