Chardonnay

Witte wijn kopen van De chardonnay druif is een goed idee. De druif doet het geweldig in bijna elk deel van de wereld. Het is een gemakkelijk groeier en past zich daarnaast ook gemakkelijk aan het klimaat en de omstandigheden waar hij gekweekt wordt. Hij is vroegrijp en kan dus zoals gezegd van Australië tot Chili en van Amerika tot Oostenrijk tot prachtige Chardonnay witte wijn worden gemaakt.

De druif is daarnaast ook inzetbaar voor vele verschillende soorten Chardonnay wijn neem bijvoorbeeld Champagne of de beroemde Bourgogne wijnen. In Noord-Amerika wordt er veel gewerkt met houtrijping, dit om de wijn een stevigere meer vanille aroma’s aan de Chardonnay witte wijn te geven. 

In de wijnwereld staat ruim 220.000 hectare aangeplant van deze veelzijdige druif. Zelfs in landen als Moldavië, Zweden en Chili vindt je prachtige Chardonnay witte wijn.

Witte wijn van de Chardonnay kopen die wat rijker is van smaak kan je het beste wat warmer drinken op zo’n 13 graden celcius. Bij deze temperatuur komen de aroma’s van de Chardonnay wijn nl. beter tot hun recht.

 

 

Bijzonderheden van de Chardonnay wijn kopen

 

De Chardonnay wijn kopen is een volle wijn dat wil zeggen dat het mondgevoel altijd iets van boter aroma heeft. De druif geeft daarna in de Chardonnay witte wijn kopen bijna altijd wel aroma’s van gele appel, perzik, ananas en citroen. Welke aroma’s de boventoon voor in de Chardonnay wijn kopenhangt af van het gebied waar de druif groeit.

Zo zal een Chardonnay witte wijn kopen uit San Fransisco  vrijwel wel altijd rijk en romig smaken dat komt ook door het lokaal zeer geliefde houtrijping van de Chardonnay wijn. In de regel zal zelfs 8 op de 10 Amerikanen de voorkeur geven aan dit smaaktype terwijl dit in Europa ongeveer omgedraaid is.

Andere wijngebieden waar veelal met houtgerijpte Chardonnay wijn wordt gewerkt zijn: Chili, Australië, Spanje en Bourgogne.

In de wijngebieden die koeler zijn hebben de Chardonnay witte wijnen kopen vaak een iets groene appel aroma. Tijdens de gisting op de fles wordt deze appelzuur vaak omgezet naar het mildere melkzuur. Aroma’s van meloen en andere exotische vruchten zoals mango en perzik kan je dan ook goed proeven.

 

 

Prachtige Bourgogne Chardonnay witte wijn kopen

 

In de “tuin van le Dieu” zo wordt de Bourgogne ook wel genoemd, vinden we van de Chablis tot aan de Beaujolais streek overal wijngaarden met de chardonnay druif. De Chardonnay wijn kopen die gemaakt wordt in deze streken horen bij de beste van de wereld en dat betekent ook de duurste.

Naast de chardonnay druif wordt er in de Chardonnay wijn ook wel gewerkt met de aligoté druif dit is de tweede toegestane druif uit de streek voor witte wijn. Chardonnay witte wijn uit de Bourgogne heeft in elke regio zijn eigen karakter De Chablis Chardonnay witte wijn heeft vaak een zweem van groenheid met mineraalrijkheid en veel fruit in de aroma’s.

Verder naar het Zuiden richting Lyon worden de Chardonnay witte wijnen kopen al wat tropischer van smaak. De opbrengsten per hectare zijn wettelijk vrij laag dit is om de kwaliteit van de Chardonnay wijn kopen te beschermen.

 

De druiven voor de Chardonnay wijn kopen worden hier van september tot begin oktober geoogst. Na het maken van de Chardonnay witte wijn kopen wordt er vaak een rijping van zes tot 10 maanden gegeven om de Chardonnay wijn kopen op de optimale rijpheid te krijgen.

Naast de stille wijnen van Chardonnay druif worden er ook bubbel wijnen gemaakt van de Chardonnay druif.

 

Een deel van de wereld wat zeker wat extra aandacht behoeft moet krijgen als het over Chardonnay wijn uit de Bourgogne gaat is de gemeente “Rully” Deze gemeente produceert overwegend witte Chardonnay witte wijn kopen. In totaal zijn er in de gemeente Rully ongeveer 306 ha aangeplant met wijndruiven.

De ondergrond waarop de Chardonnay druiven groeien is er zanderig en licht waardoor hier lichte wijnen geproduceerd worden die het best jong gedronken worden. Dit is een belangrijke bron voor de Crémant de Bourgogne. Ruim 20 procent van de wijngaarden in Rully heeft het Premier Cru status.

De rode wijnen kopen van Ruilly kunnen 6 à 15 jaar liggen terwijl men de witte wijnen best tussen de 3 à 8 jaar gedronken worden.

 

Heerlijke smaakvolle Champagne van de Chardonnay wijn kopen druif

 

In de Champagne-streek wordt de Chardonnay druif ook zeer veel aangeplant. Naast de uitstekende ondergrond van kalk is de Chardonnay druif één van de vaste druiven in de blends. D.w.z. de standaard brut of reserve Champagne’s.

Er wordt zelfs Champagne gemaakt met alleen de Chardonnay druif deze Champagne noemt men “Blanc des Blanc”

 

De herkomst van de Chardonnay druif

 

De herkomst van deze prachtige druif - en hoe kan het ook anders – is het dorpje Chardonnay gelegen in de Bourgogne. Er is zo links en rechts nog wel wat twijfel, maar wij zijn het eens met deze uitleg.

Uit de DNA-studies is vastgesteld dat de druif een kruising is tussen de pinot noir en goais blanc. Die laatste is vrij onbekend en komt uit Kroatië. Door de vroege rijping en makkelijke groeiwijze is de Chardonnay druif over de gehele wereld te vinden. Witte Chardonnay witte wijn is anno 2020 op elke wijnkaart te vinden en dat is zeer terecht.

 

 

 

Advies bij het kopen van Chardonnay witte wijn

 

De Westlandse Wijn & Bierboutique heeft een heerlijk assortiment samengesteld van de Chardonnay witte wijnen kopen. De Chardonnay wijnen van GrapeWine.nl variëren van rijk tot aan lekker fris. Mocht je tijdens het zoeken naar jouw ideale Chardonnay wijn vragen hebben kan je altijd met Arjan whatsappen, mailen of chatten zo krijg je persoonlijk advies en is succes verzekerd.

 

 

Waarom denk ik dat de Chardonnay witte wijn kopen zoet is?

 

Goede vraag uiteraard. Dat wat je proeft bepaal je zelf. In elke witte wijn kopen zal altijd wel iets van suiker achterblijven dit heet de restsuiker. Dit restsuiker - althans voor de meeste van ons – zal je niet gelijk proeven.

De echte reden zijn de associaties die jouw brein maken met bijvoorbeeld tropische aroma’s als ananas en mango. Deze vruchten zijn nl. zoet. En zo denkt je brein ook dat hij iets zoetigs drinkt.

Een tweede belangrijke reden is de houtrijping. Bij houtrijping komen nl. aroma’s van vanille vrij en die, Ja precies, associeer je ook met zoet. Zo zie je “Mindfuck” bestaat ook in wijn!

 

 

Wijn spijs met Chardonnay witte wijn kopen

 

De Chardonnay wijn kopen is een echte visliefhebber de combinatie met Chardonnay wijn en de heerlijke zeevruchten van deze wereld is altijd een recept voor een mooie avond. De volle structuur met de tropische aroma’s maken van vele visgerechten met Chardonnay witte wijn de ultieme beleving. Zelfs de houtgerijpte Chardonnay wijn kopen kan prima in combi met zeevruchten.

Wat je liever niet wilt doen is te veel kruidigheid of pittige pepers combineren dat is geen mooie combi. Naast vis kan je ook heerlijk Chardonnay witte wijn kopen combineren met kipgerechten

 

Waarom witte wijn kopen gemaakt van de Chardonnay druif?

 

Bij de Westlandse Wijn & Bierboutique zijn er maar liefst 12 keuze op het gebied van de heerlijke Chardonnay witte wijnen kopen. Hou jij van boterige Chardonnay? Probeer dan een Bernardus als je het budget hebt, maar denk ook aan de Domerval Chardonnay van rond een tientje, veel wijn voor weinig geld. Wil je advies over wat jou ideale witte wijn van de chardonnay kopen? Dat kan natuurlijk in de winkel is Arjan aanwezig en met zijn ruim 10 jaar ervaring in het kopen en verkopen van witte wijn kopen kan hij jou perfect adviseren. Stuur ook gerust een whatsapp als je advies wilt over het kopen van witte wijn kopen.