Chili

Chili kent op dit moment van schrijven 99.000 hectare aan wijngaarden. Dat gaat vanwege de afnemende vraag wel minder worden de komende jaren. Zo is er veel vraag naar frisse wijn en wordt er werledwijd minder rode wijn kopen. Hier wordt om en nabij 12 miljoen hectoliter rode wijn kopen per jaar op geproduceerd.

De bekendste wijngebieden zijn: Colchagua vallei, Coquimbo, Elqui valley, Leyda vallei, Limarí valley, Choapa valley, Aconcagua, Casablanca Valley, San Antonio Valley, Central Valley. In Chili leveren natuurlijke bronnen water aan de wijngaarden. Zoals smeltwater van de Andes. Het is rijk aan calcium en daardoor heel goed voor de druiven. Naast de invloed van het smeltwater is de unieke ligging gecombineerd met een rijke voedingsbodem van natuurlijke nutriënten het een heerlijk land voor maken van Chileense rode wijn kopen.

 

Geweldige Chileense rode wijn uit het gebied Aconcagua

Deze wijnregio is de meest noordelijk gelegen wijnregio van Chili hij bestaat uit twee subregio's: De Acongua vallei en de Casablanca vallei. De Aconcagua vallei is gelegen op het vlakke gedeelte tussen de Andes en de Stille Oceaan hier is een mediterraan klimaat je vindt er met name mooie Chileense rode wijn van de cabernet sauvignon druif.

Ten noordwesten van de hoofstad Santiago ligt de Casablanca vallei deze glooiende regio ligt dicht bij de kust je hebt hier overdag veel hitte en 's-nachts mist van zee hierdoor is het mogelijk om hier druiven te verbouwen. Je vindt in de Casablanca vallei wijnen gemaakt van de Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc.  

 

Smaakbonbonnen Chileense rode wijn uit Coquimbo

De meest noordelijk gelegen wijngaarden liggen in de Valle del Elqui, 600 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago. Op een ondergrond van graniet is er wel veel te verwachte van dit gebied als het gaat om Chileense rode wijnen. Door de ochtendmist, overdag hitte en ’s-Nachts verkoeling is er een geheel eigen terroir voor de Chileense rode wijnen uit Coquimbo. 

Heerlijke rode Chileense wijn uit Aconcagua regio kopen

Van oudsher wordt er in dit gebied veel cabernet sauvignon aangeplant, maar anno nu worden er andere druivenrassen aangeplant zoals syrah. Ook in Acongua zorgen de koele zeewinden voor de zeer nodige afkoeling van de soms extreme hitte. Deze rode wijn streek is voor vele onbekend maar dat is jammer, we hopen van harte dat de rode Chileense wijnen uit deze streek vaker verkocht gaan worden.

 

Rode wijn kopen uit de Valle Central

Vanaf de hoofdstad Santiago tot aan 375 kilometer zuidelijker vind je het wijngebied Valle Central. In deze streek vind je belangrijke rivier de Maipo die zijn oorsprong vindt in de Andes. De zomers zijn droog en heet in de Valle Central door de koelere nachten ontstaan uiteindelijk mooie rijke en complexe Chileense rode wijn kopen van onder andere de Cabernet druif.

Er is in de Valle Central sinds de aanleg van de eerste wijngaarden vrijwel altijd gewerkt met stekken uit de Frankrijk van onder ander de carmenere, cabernet sauvignon en syrah. De Chileense rode wijn uit dit gebied kenmerken zich door een muntige en zwarte bessensmaak. Uit de koelere gebieden komen van complexere Chileense rode wijnen kopen omdat het groeiseizoen daar langer is.

Onze wereldberoemde Chileense rode wijn van de familie Garces Silva komen ook uit deze streek. Wellicht ken je de kwaliteit al zo niet is dit een echte aanrader om te proberen.

De familie Garces Silva is door de jaren heen een waar synoniem voor kwaliteit geworden en hun Chileense rode wijnen kopen worden dan ook over de gehele wereld geëxporteerd.

 

Rode Chileense wijn kopen uit Valle del Rapel

Ruim 30.000 hectare telt dit grootste wijngebied van Chili je vindt wijngaarden op de eerste delen van de Andes tot aan de kust. Je vindt in de grond een rijke samenstelling van: klei, leem, kalk en zand hierdoor kunnen er mooie rode wijnen worden gemaakt. Het overgrote deel van de productie komt voor de rekening van de: Merlot, Cabernet Sauvignon en Carmenere druiven.

De Rapel vallei bestaat uit drie valleien de Cachapoal en de Colchagua vallei. Verreweg de meeste wijnen zijn Chileense rode wijnen. De beste resultaten worden geboekt met de merlot druif die in beide valleien mooie Chileense rode wijnen kopenoplevert.  

Onder andere de Chileense rode wijnen van Apaltagua komen uit deze wijnstreek. De merlot, carmenere en malbec rode Chileense wijnen geven goed weer wat de kwaliteit van de rode Chileense wijnen kan zijn.

De Carmenere druif werd al in de 18e eeuw naar Chili geëxporteerd echter tot 1995 was hij eigenlijk niet bekend in het land. De Chilenen dachten dat het een andere Bordeaux druif was nl. de merlot.

 

De verschillende druiven uit Chili voor rode wijn

In de 16de eeuw werden de eerste wijngaarden aangelegd, met voornamelijk stekken uit Bordeaux. Veel druiven in Chili zijn daardoor klassieke blauwe druivenrassen zoals cabernet sauvignon en merlot. cabernet sauvignon, merlot en carménère

 

Hoe bestel ik Chileense rode wijn?

Chileense rode wijn kopen kan je gemakkelijk en snel bestellen via de webwinkel van De Westlandse Wijn & Bier boutique naast verschillende Chileense rode wijnen kopen kan je hier ook de wijn spijs tips vinden die je avond nog completer zullen maken. Rode wijn kopen uit Chili is de afgelopen jaren steeds populairder geworden dit komt met name door de toegenomen kennis en interesse van de Europeanen voor deze heerlijke zo typische Chileense rode wijnen kopen. Naast de webshop bieden wij uiteraard ook de mogelijkheid om de Chileense rode wijn via de email of telefoon te bestellen. Neem daarvoor gerust met ons contact op wij helpen je graag.

Wil je liever de winkel bezoeken voor advies dan verwelkomen we je graag aan de Molenstraat 7 in Naaldwijk