Rosé wijn 

Wil je rosé wijn online bestellen? De Westlandse Wijnman heeft een zeer ruim assortiment met rosé uit verschillende landen. Twijfel je over jouw ideale rosé wijn vraag dan aan Arjan advies. Bel hem gerust op: 06 3861 2362

Hoe maak je rosé wijn?

Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven/ De kleur van rosé ontstaat doordat de wijnmaker tijdens het fermenteren de schilletjes in het nog kleurloze sap laat zitten. Bij rode wijn duurt dit dagen tot zelfs weken. Bij rosé wijn weken de schilletjes tussen 12 – 36 uur mee bij het kleurloze sap.

Waar komt rosé wijn oorspronkelijk vandaan?

Rosé wijn komt oorspronkelijk uit de Provence  daar wordt al eeuwen van de grenache druif rosé wijn gemaakt. Heerlijk bij salade’s, maar probeer ook eens stevigere rosé wijn van de Monastrell druif bij bijvoorbeeld pizza’s

Rosé wijn drinken

Kijk uit met je rosé te koud drinkt ruik en proef je vrijwel niet wat de wijn te bieden heeft. Daarom is het belangrijk om rosé altijd op de juiste temperatuur te drinken. Ideaal gezien drink je rosé op zo’n 10 graden.

Rosé wijn geopend bewaren

Zodra een fles wijn is geopend bederft deze snel door de blootstelling aan zuurstof. Bewaar geopende flessen dus in een wijnkoeler of zet de fles, met dop erop, terug in de koelkast.Een wijnfles afsluiten voorkomt dat er meer zuurstof in de fles komt, maar het haalt niet de zuurstof uit de fles die er al ingekomen is.

Rosé wijn combineren met eten

Smaakvolle Rosé wijn laat zich uitstekend combineren met zomerse salades, maar denk ook eens bij een milde curry aan rosé wijn. Wat ook heerlijk is om rosé wijn het een dorade of forel uit de oven te combineren echt geweldig. Voor echte top tips over wijn spijs combinatie met de wijnen van De Westlandse Wijnman vraag het Arjan.

 

Heerlijke rosé uit de Provence wijn

Rosé wijn is er in alle smaken van de regenboog of je nu van droge, licht mineralige Provence rosé wijn houdt of van een vollere rijkere meer aarbei en frambozen rosé wijn bij GrapeWine.nl kunt je terecht met al je voorkeuren. Wij hebben in ons assortiment een twee-tal top Rosé wijnen uit de Provence. De eerste is de Gris rosé van Cave Gallician, smaakvol, fruitig en licht van kleur. 

De tweede rose wijn is die van Domaine Malartic uit het Zuid Westen van Frankrijk.

Fantastische Rosé wijn uit de Languedoc

We krijgen wel eens te horen dat het lastig kiezen is met zo'n ruim assortiment nou dat begrijpen we wel, maar we willen jullie liefhebbers echt al deze heerlijke rosé wijnen niet onthouden. Door het proeven van verschillende rosé wijnen uit de Languedoc zal je langzaam gaan begrijpen waarom er is simpelweg veel moois te proeven. Om het makkelijker te maken hebben we je verschillende filters ter beschikking gesteld hiermee kan je jouw ideale rosé wijn uit de Languedoc selecteren.