Nebbiolo

De bekende druif Nebbiolo is de smaakmaker achter Barolo, de koning van de Italiaanse rode wijnen kopen. En die druif is behoorlijk kieskeurig, want alleen in Noord-Italië doet hij het goed. Maar daar krijg je dan wel weer veel voor terug: krachtige, unieke rode wijnen die barsten van de aarbeien, anijs en tannines. Het is niet voor niets dat Barolo bekend staat als een van ’s werelds beste rode wijnen kopen. Leer je mee over deze smaakbom?

 

Nebbiolo rode wijn kopen in Westland?


De nebbiolo druif is mogelijk 1 van de bekendste druivensoorten van Italië en omstreken, hij wordt vanwege zijn geweldige kwaliteiten, maar waarschijnlijk ook door de connectie met de grote rode wijn uit Italië de Barolo wijn, de koning onder de Italiaanse druivensoorten genoemd. Hij heeft veel fans en groeit voornamelijk in de Noord-Italiaanse wijnstreek Piëmont, daar waar de druif oorspronkelijk ook vandaan komt. Hoewel de nebbiolo een geschiedenis heeft die teruggaat tot in ieder geval de 13e eeuw, is de opkomst en grote roem van de druif pas halverwege de 19e eeuw begonnen.
Heerlijke rode wijn kopen van de nebbiolo druif


Rode wijn kopen van de nebbiolo druif lijkt in het glas wel een beetje op Pinot Noir. De druif geeft helderrode wijnen, die echt robijnrood van kleur zijn. Echter heeft de nebbiolo van nature veel tannines. Het is omdat de hoge zuren en tannines zijn het rode wijnen waar je even van af moet blijven. Het zijn buitengewoon ingewikkelde rode wijnen die zich vaak pas na 15 jaar of meer volwassen worden helemaal tonen. Ze zijn intens van smaak en hebben een aards aroma, dat doet denken aan dat van truffels. De nebbiolo wordt gebruikt voor de beste rode wijnen van Italië en is naast de Barolo ook verantwoordelijk voor de Barberesco en Langhe Nebbiolo.

Vooral Barolo rode wijnen kopen kunnen fantastisch rijpen. Na zo’n tien jaar in de kelder worden alle smaken zachter. Zowel de zuurgraad als de tannines worden met de jaren alleen maar aangenamer. De kleur krijgt na die lange rijping ook een oranjeachtige gloed. In de handen van de verkeerde wijnmaker kan de nebbiolo druif teleurstellende wijnen geven. Pas dus op wanneer je een Barolo of Barbaresco voor een opmerkelijk lage prijs tegenkomt. De beste wijnen van de nebbiolo behoren daarentegen dan ook meteen tot de wereldtop. Voor Barolo wijn betaal je vaak wat meer. Maar deze wijn is zeker zijn prijskaartje waard!

 

Voor een goed advies over de ideale Barolo rode wijn kopen ben je het beste af bij de lokale slijter zoals bijvoorbeeld De Westlandse Wijn & Bierboutique. Arjan kan je veel en graag vertellen over welke Barolo rode wijn je zou moeten kopen voor het diner of als geschenk. Een rode Barolo wijn kopen is dan ook het werk voor ervaren wijnkoper. Ben je dat niet laat je gerust informeren.